Asmea

ASMEA

Actiuni Sociale prin Metode Educative Active

Let’s Do It Romania!

Adaugat la 25 Septembrie 2010

Data: 25 septembrie 2010
Perioada: 1 ZI
Locatie: Ocna Mures

Cateva cuvinte din partea coordonatorului de grup al voluntarilor ASMEA din Ocna Mures – Adina Cristiana Porca.

«Curatenia Romaniei intr-o zi a insemnat pentru mine lupta pentru o cauza in care am crezut si pentru care am decis sa ma implic atat pentru a ajuta natura sa respire cat si pentru a le arata celor care nu au participat ca se poate renunta la cateva ore din timpul nostru pentru a aduce un mic omagiu naturii. Ea ne daruieste tot ceea ce are mai bun si mai frumos, iar unii dintre noi nu stim sa apreciem rolul ei. Prin scuze de genul ca nu sunt cosuri amplasate sau ca nu e treaba lor sa curate sau din pura nepasare si nesimtire unele persoane lasa urme daunatoare pentru mediu.

Micul nostru omagiu din 25 septembrie 2010 sper sa nu fie singurul mi-as dori sa continue in fiecare zi sa creasca prin actiunile noastre ale tuturor de a proteja mediul inconjurator. Asadar,pe 25 septembrie 2010, 8 persoane am format o echipa (4465),am colaborat eficient si n-am reusit sa adunam 14 saci de gunoaie si totodata sa ii incurajam pe cei din jurul nostru sa faca la fel insa dupa binecunoscuta zicala “Cu o singura floare nu se face primavara” nu a fost de ajuns efortul nostru de acum ci va fi nevoie si de multa implicare si interes pentru ca natura sa se mentina curata!

Acum… ma intreb daca am facut bine sau nu ceea ce am facut. Pentru mine si echipa mea, acum e clar ca am curatat o zona de interes a orasului si ca acum cel putin pentru un timp vom avea un plaman mai curat. Ma mai intreb daca scopul a fost atins…

Daca la capitolul ORGANIZARE totul a decurs cam ciudat pentru ca “pachetul de curatenie“ a fost ca o bomba care trebuia dezamorsata, adica nimeni nu stia ce trebuie sa faca cu el pentru ca nu au fost precizate indrumarile necesare, pot spune ca la sfarsitul zilei am fost multumiti si impliniti cu noi insine deoarece am facut ceva bun pentru plamanul cu ajutorul caruia respiram: Padurea Banta.

Poate ca vom invata si noi in al 9-lea ceas ce trebuie sa facem pentru mediu in schimbul serviciilor pe care el ni le aduce. Si consider ca acest lucru nu se poate realiza decat prin simpla educatie data de catre parintii nostrii, copiilor.

Sper din tot sufletul ca toate acestea vor fi un exemplu pentru cei mici si nu numai, ci si pentru cei care traiesc zi de zi in Ocna Mures si imprejurimi.

Multumesc intregii echipe pentru colaborare.»